محل تبلیغات شما

ادرار خونی (هماچوری)

Hematuria

هماچوری به معنایوجود خون در ادرار است. هماچوری میکروسکوپیکبه این معنا است که خون موجود در ادرار فقط هنگام آزمایش ادرار در زیر میکروسکوپدیده می‌شود، در حالی که هماچوری آشکار به این معناست که وجود خون در ادرار بهاندازه‌ای است که با چشم غیر مسلح نیز می‌توان آن را دید.

دیدن خون در ادرارهمیشه موجب ترس و نگرانی افراد می‌شود. البته حق هم دارند، چون این خون می‌تواندعلامت بیماری‌های سختی باشد.

علی رغم این که مقدارخون موجود در ادرار متفاوت است، عللی که می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند یکسانهستند و بررسی‌ها یا ارزیابی‌های پزشکی مورد نیاز برای تشخیص آن‌ها مشابه است.

 از آن جایی که ادرارخونی به وسیله یکی از اعضای دخیل در تولید یا انتقال ادرار ایجاد می‌شود، ارزیابیهماچوری به بررسی کل دستگاه ادراری نیاز دارد.

اعضای سیستم ادراری عبارتنداز کلیه‌ها، میی (لوله‌ای که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه می‌آورد)، مثانه،پروستات و میزراه (لوله‌ای که ادرار را به خارج از مثانه هدایت می‌کند)

باید تاکید شود کهحتی بروز یک هماچوری منفرد به ارزیابی نیاز دارد، حتی اگر خود به خود برطرف شود.

 چه عواملی سبب بروزادرار خونی می‌شوند؟

عوامل متعددی می‌توانندسبب بروز خون در ادرار شوند. این عوامل از سرطان‌ها، سنگ‌ها یا ضربه شروع می‌شود وتا عفونت‌های باکتریایی و ویروسی، التهابات غیراختصاصی کلیه، دارو و بزرگ شدن خوشخیم پروستات ادامه می‌یابند. درمواردی نیز علت کشف نمی‌شود که معمولا این موارد خطرناک نیست. گاهی اوقات نیز ورزشعلت وجود خون در ادرار است.

در بسیاری از مواردوجود خون در ادرار تنها علامت بیماری زمینه‌ای است، اما گاهی نیز ممکن است علایمدیگری نظیر درد شکمی، کاهش شدت ادرار، تاخیر در ادرار ناکامل، تب، ادرار مکرر، درددر حین ادرار و تمایل شدید به ادرار کردن وجود داشته باشد.

دلیل اصلی بررسی‌هایپزشکی در هماچوری، اثبات یک علت خاص نیست، بلکه رد یک مشکل جدی مثل وجود تومور است

ادرار خونی چگونهارزیابی می‌شود؟

ارزیابی خون در ادرارشامل گرفتن سابقه از بیمار، انجام یک آزمایش فیزیکی، ارزیابی ادرار زیر میکروسکوپو در نهایت کشت ادرار است.

گرفتن سابقه به اینصورت است که آیا درد یا ناراحتی مرتبط با هماچوری وجود داشته است یا خیر؟

 آیا خون در ابتدا،انتها یا سراسر جریان ادرار وجود داشته است و در نهایت این که آیا بیمار سابقهسیگار کشیدن، سنگ‌های کلیوی، جراحت دستگاه ادراری، اشکال در ادرار کردن یا ارزیابیقبلی دستگاه ادراری داشته است یا خیر؟

مهم نیست که علت بروزهماچوری تا چه اندازه واضح است، بلکه ارزیابی کامل همیشه به منظور رد بیماری‌هایزمینه‌ای جدی از قبیل سرطان ضروری است.

به طور معمول سهآزمون تشخیصی ضروری است و این سه آزمایش عبارتند از پیلوگرام وریدی (IVP)، سیتوسکوپی و سیتولوژی ادرار.

 

پیلوگرام وریدی یا IVP : عکسبرداری دستگاه ادراری به وسیله اشعه ایکس است. در این روش، یک مادهحاجب به وریدها تزریق شده و به وسیله دستگاه ادراری تصفیه می‌شود. یک سلسلهعکسبرداری با اشعه ایکس به منظور مشاهده ناهنجاری‌ها در طی 30 دقیقه انجام می‌شود.این بررسی به خصوص برای ارزیابی کلیه‌ها و میی سودمند است، اما برای مثانه،پروستات و میزراه سودی ندارد.  

سیتوسکوپی : در این روش یک لوله مشاهده گر یا سیتوسکوپ به منظور ارزیابی چشمیمثانه و میزراه به کار می‌رود. در بیشتر موارد، این روش می‌تواند بدون هیچ گونهناراحتی با کاربرد ژل بی‌حس کننده موضعی انجام شود. سیتوسکوپ از میزراه عبور کرده،به مثانه می‌رسد و به این ترتیب بررسی انجام می‌شود. کل این آزمایش کمتر از 10دقیقه زمان می‌برد.  

سیتولوژی ادرار : شامل تخلیه ادرار در یک ظرف و آزمایش آن به وسیله یک پاتولوژیست بهمنظور یافتن سلول‌های سرطانی است


 

آشنایی با خواص چای کامبوجا؛ معجزه‌ای شفابخش

راز طب سوزنی فاش شد

معرفی طب سنتی ایران در نمایشگاه ۳۰ روزه کره/دعوت از فعال طب سنتی ایران

ادرار ,خون ,ارزیابی ,هماچوری ,یک ,وجود ,در ادرار ,خون در ,ادرار خونی ,به این ,به منظور

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

westcescatu پارسیا نیوز ببر مازندران مهمون من باش Michael's memory چهارصفه litdilika دلنا newsdiscformback پسر پرتقالی